073 023 08 52 Tack för ditt bidrag till hemsidan MittOrsa.se!

Mitt Orsa, Det är jag!

Är du i behov av en fotograf, bilder, eller annat inom mina kunskapsområden? Välkommen att höra av dig till mig med dina idéer! info@mittorsa.se

Mitt Orsa, Ida-Therese Eriksson

Ida-Therese heter jag och är född och uppvuxen i Orsa och det är jag som driver Mitt Orsa. 

2017 startade jag Mitt Orsa, som är min personliga guide ut i min vackra hembygds värdefulla natur. På min hemsida MittOrsa.se och via Facebook/Instagram guidar jag dig till Orsas dolda utsiktsplatser, naturminnen, naturreservat, vandringsleder, vattenfall och mycket mer.

2019 tilldelades jag Orsa Kommuns miljöpris med motivationen: ”För sitt arbete med webbplatsen mittosa.se som marknadsför både kända och okända smultronställen på ett sätt som inspirerar till miljövänlig hemester och bidrar till en större förståelse och respekt för vår värdefulla natur”

2021 kom min efterlängtade Orsakarta från tryckeriet. Jag och många fler har länge saknat en tydlig karta med utplacerade besöksmål, och nu är den äntligen här! Du kan beställa den via mittorsa.se eller köpa den direkt på flera ställen runt om i Orsa. Kartan blev snabbt populär och mycket uppskattad, närmare 800 ex såldes av första upplagan.

2022 Orsakartan nr 2 är ute nu! 

Jag brinner för min hembygd och att visa livet här i Orsa. Vad som kommer här näst återstår att se, följ med mig och min hund Mojje på resan i Mitt Orsa!

Timeline

2017 Juli 15
Mitt Orsas´s Facebooksida skapas.

2017 Augusti 22
Mitt Orsa finns nu också på Instagram.

2018 Juli
Mitt Orsa registreras som företag.

2019 januari 01 
Äntligen öppnas MittOrsa.se

2019 Mars 18
Den populära emaljmuggen börjar säljas.

2019 Maj
Tilldelas Orsa kommuns Miljöpris

2021 Maj 17
Första Orsakartan släpps 

2022 April 23
Andra Orsakartan släpps 

 

Utbildning

  • Friluftsliv fördjupning distans – Malung Folkhögskola
  • 7,5 hp – Grundkurs i skogsskötsel – Linnéuniversitetet
  • 7,5 hp – Ekologi Grundkurs – Högskolan Kristianstad (HKR)
  • 7,5 hp – Ekologi – Fortsättningskurs – HKR
  • 7,5 hp – Kulturlandskapets historia – HKR
  • 7,5 hp – Jordbrukets och skogsutnyttjandets historia – HKR
Jag studerar just nu till Landskapsvetare – förvaltning och planering vid Högskolan Kristianstad 2021 – 2024

Övriga

  • Adobe InDesign
  • Adobe Photoshop
  • Jägarexamen 
  • Fotografering och bildredigering
Foto: Hilla Aspman
Foto: Niklas Carlsson
Foto: Magnus Caris

"Jag upptäckte Orsa och hittade mig själv"

Jag vill aldrig sluta utvecklas som person. Mitt Orsa handlar inte om mig men är en stor del av mig och min personliga utveckling. Jag syns inte så ofta på bild, men genom mina bilder och texter får ni lära känna en liten del av mig. 

Jag drömde om ett eget företag men kunde inget om det, jag ägde en kamera som jag tänkte sälja.. 

Jag kommer nog aldrig känna mig riktigt självsäker på det jag gör, men jag vet att jag gör det jag brinner för, därför kommer jag att fortsätta utmana mig! / Ida-Therese

"Jag kan inte allt, och jag har inget tålamod men jag är jävligt envis"