Mitt Orsa

En dag med Orsa/Mora Kommuns Naturvårdare Per

Scrolla ner till innehåll

Idag var kontoret 4936 hektar stort, 15 km långt och 5km som bredast, med namn Koppångens Naturreservat

Jag frågade Per om jag fick följa med honom på en dags jobb som Naturvårdare. Jag fick nog uppleva en av de vackraste sidorna av hans jobb, vårsolens första värmande dagar på ett vintrigt Koppången. Tack för att jag fick följa med 😀 ! / Therese

Dagens arbetsuppgifter bestod i påfyllning av vedförrådet till övernattningstugan i Blomtäkt, skotta fram och ersätta informationslappen till vattenkällan, se över slogboden och vedbon vid Tunturi och allmän översyn av Reservatet.

Lunchen värmdes på föregångaren till Micron = kaminen och lunchrummet bestod av en solig Fäbodvägg med utsikt över snötäckta marker.

Väder och vind varierar här minut för minut när du åker genom reservatet. Inne i skogsdungar droppar snön av solens värme, medans det emellan åt blåser upp till storm ute på de öppna myrarna.

Skoter och andra motorfordon är förbjudet inom Naturreservatets gränser. Endast behöriga får använda sig av motorfordon i reservatet, så som Naturvårdare, Hundspannsklubben som sköter lederna och jägare vid jakt.